Cursus

Vivre l’Impressionisme!

 10,00

Beschikbaar

Beschikbaar

Meer informatie

In 2024 is het 150 jaar geleden dat Claude Monets “Impression soleil levant” de geboorte van het Impressionisme inluidde. Ter ere van dit jubileum is vanaf medio oktober de tentoonstelling Vive l’Impressionnisme! Topstukken uit Nederlandse collecties te zien in het Van Gogh Museum.

Kunstenaars als Claude Monet, Edgar Degas, Camille Pissarro, Berthe Morisot, Alfred Sisley en Paul Cézanne vingen de persoonlijke beleving en lichtval van een specifiek en veranderlijk moment in losse penseelstreken en felle kleuren op het doek.

De mooiste Impressionistische schilderijen in Nederlands publiek en particulier bezit worden op deze grote najaarsexpositie getoond. De tentoonstelling die resulteert uit een samenwerking tussen het Van Gogh Museum en Museum Boijmans van Beuningen, laat topstukken zien van beide musea maar ook uit vele privé-verzamelingen en
museumcollecties zoals het Kröller-Müller, Groninger Museum, Singer Laren, De Fundatie, e.v.a.

Vanzelfsprekend heeft ook Parijs, de stad waar de impressionisten leefden en werkten aan hun wereldwijd beminde kunst, haar topschilders herdacht met een belangrijke expositie over het ontstaan en de ontwikkeling van het Impressionisme. Kunstdocent Hoo-Man Chan M.A. heeft die bijzondere tentoonstelling persoonlijk in Parijs bezocht: waardevolle informatie ervan, geïllustreerd met beelden van essentiële kunstwerken, presenteert hij mede in deze lezing over Impressionistische meesterwerken uit grote Nederlandse kunstverzamelingen.

Locatie en samenwerking van deze lezing;
De Bibliotheek De Plataan
Uiverlaan 18, Maassluis

Misschien vind je dit ook leuk...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan, stemt u in met ons gebruik van cookies.