Over ons

Kunst en Cultuur Academie Maassluis

Waarom kunst en cultuur?

De Kunst en Cultuur Academie Maassluis is een vereniging die zich ten doel stelt de inwoners van Maassluis en omgeving de mogelijkheid te bieden zich te ontwikkelen op kunstzinnig en cultureel vlak.

Bezig zijn met kunst en cultuur haalt mensen weg uit hun dagelijkse beslommeringen en geeft hen de kans hun horizon te verbreden.

Over KCA

De Kunst en Cultuur Academie is een creatief en educatief centrum met een uitgebreid aanbod van cursussen en workshops op alle terreinen van kunst en cultuur. Voor jong en oud. Voor mensen met enige ervaring èn voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. De Kunst en Cultuur Academie biedt hen de kansen daaraan invulling te geven.

Een groep enthousiaste vrijwilligers is betrokken bij het reilen en zeilen van de vereniging, waardoor het mogelijk is om de kosten voor de cursussen, workshops en lezingen laag te houden.

Wie zijn wij?

De Academie is een vereniging die door vrijwilligers wordt gedragen. De cursussen worden door de Academie gefaciliteerd, waarbij gestreefd wordt naar kwaliteit en kostendekking.

Het bestuur bestaat uit:

Handig om te weten

U betaald zodra u zich inschrijft voor een cursus. De betaling geldt als voorlopige reservering. Informatie omtrent definitieve plaatsing volgt uiterlijk 1 week voor aanvang. Bij niet doorgaan of niet plaatsing volgt volledige restitutie.

Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over het aanvragen van hulp bij problemen met betalen.

Tegenwoordig kun je jezelf of je kinderen, met slechts een paar klikken, aanmelden voor de  gewenste cursus of workshop. Ga hiervoor naar de desbetreffende cursus en plaats deze in je winkelwagen. Je kan gelijk afrekenen via de website.

Maar wat als je toch nog vragen hebt of als je tegen problemen aanloopt tijdens het inschrijfproces? Geen zorgen! Het team van de Kunst en Cultuur Academie staat altijd paraat om te helpen. Mocht je er online niet uitkomen, dan kun je eenvoudig contact opnemen door een e-mail te sturen naar info@kunstencultuuracademie.nl.

Zodra je een e-mail stuurt, wordt deze snel door ons opgepikt. We staan klaar om je te assisteren bij elke stap van het inschrijvingsproces. Of het nu gaat om het selecteren van de juiste cursus, het oplossen van technische problemen of het beantwoorden van algemene vragen, we zijn er om ervoor te zorgen dat jouw inschrijving soepel verloopt.

Bij elke cursus wordt de prijs vermeld. Wanneer dit van toepassing is, wordt de kostprijs van de te gebruiken materialen door de docent met u verrekend.

Houders van de Rotterdampas krijgen op cursussen duurder dan €100, €25 korting. Bij inschrijving moet u dit vermelden en uw pasnummer meesturen of overleggen. U betaalt eerst het volledige bedrag. Na controle van uw Rotterdampas, krijgt u de korting teruggestort.

Het bestuur behoudt zich het recht voor om geplande cursussen en workshops te wijzigen of te annuleren als dit noodzakelijk is (bijv. bij onvoldoende belangstelling of bij te late inschrijvingen).

Geschiedenis Klei & Kleur

In 1965 werd Klei & Kleur opgericht door de heer Wisse, een Zeeuw van geboorte. De heer Wisse kwam van buiten Maassluis in de nieuwbouw van de Westwijk, de zogenaamde Vogelwijk wonen. in deze nieuwbouwwijk was weinig te beleven op cultureel gebied en de heer Wisse verspreidde enquete-formulieren om interesse te peilen. Van hieruit hebben een twintigtal mensen zich verzameld met belangstelling voor pottenbakken en schilderen. Ook de heer Labree en mevrouw Wally waren hierbij actief. De eerste tijd werden de activiteiten bij de leden thuis uitgevoerd. De toenmalige wethouder voor Onderwijs, Sport en Culturele zaken, de heer Smit, heeft naar vermogen ondersteuning aan hen geboden.

De eerste verenigingsruimte van Klei & Kleur was de ruimte van “Ons Huis” in de Wagenstraat (een soort loods). Daarna volgden in de loop van de jaren vele verhuizingen;” het gildehuisje” aan de Zuiddijk, de ruimte in de voormalige bibliotheek aan de Hoogstraat en  daarna de ruimte van grossier Warnaar aan de Goudsteen volgden elkaar op. Tenslotte werd de voormalige school “de Wigwam” aan de Wesselinkstraat betrokken.

Na een anderhalf jaar gaf de heer Wisse zijn docentschap op en kwam de kunstenaar Joop Stigter in beeld. Mevr. Wally startte kinderclubs. In deze periode werd veel in het Gemeente Museum geëxposeerd. Ook was dat het geval bij het tienjarig jubileum.. Om kosten van het materiaal te bestrijden werden af en toe verkopingen georganiseerd. Het cursusaanbod, sloot aan bij de behoefte en mode van zijn tijd. Zo waren er cursussen macramé, poppen maken en kantklossen.

Toen Klei & Kleur zijn tienjarig bestaan vierde waren er 100 leden.

Te weinig geld om de cursus te betalen?

Wil je graag bij ons op les komen, maar is het cursusgeld een probleem? Wij werken samen met verschillende fondsen voor jeugd en volwassenen. Als je een uitkering hebt, zzp’er bent met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan, stemt u in met ons gebruik van cookies.