Kunst en Cultuur Academie Maassluis

Jeugdacademie

De Kunst en Cultuur Academie vindt het belangrijk dat kinderen in contact komen met Kunst en hier zelf op een creatieve manier mee bezig te zijn. Onder professionele begeleiding leren zij veel over tekenen en schilderen met als resultaat een echt kunstwerk.

Plezier en voldoening

De activiteiten zijn ontworpen om te genieten van kunst en cultuur, waardoor kinderen plezier beleven aan het proces en voldoening halen uit het zien van hun eigen groei en prestaties.

Persoonlijke ontwikkeling

Bij ons krijgen kinderen de ruimte om zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen, waarbij ze hun eigen stem en expressie vinden binnen een ondersteunende en stimulerende omgeving.

Educatieve groei

Het is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Onze programma’s verbeteren cognitieve, emotionele en sociale vaardigheden zoals probleemoplossing, kritisch denken en communicatie.

Jeugdacademie

Hoe werkt het?

Op de Jeugdacademie kunnen kinderen en jongeren vanaf  zeven jaar deelnemen aan een aantal verschillende  kunstzinnige activiteiten. Het betreft in totaal per seizoen 24 lessen op de woensdag- of donderdagmiddag  uitgezonderd de vakanties.

De mogelijkheden

Kinderen krijgen de mogelijkheid om te werken met verschillende materialen zoals acrylverf, ecoline, potlood, wasco, houtskool, plakkaatverf en inkt. Ook is er aandacht voor creatieve werkvormen. De lessen zijn opgebouwd uit verschillende onderwerpen zoals dromenvanger, een selfie van piepschuim, puzzels enz. Ze werken steeds met verschillende materialen zoals ijzerdraad, hout, papier, folies, karton, plastic, verf, en nog veel meer.

Cursussen voor de jeugd

Te weinig geld om de cursus te betalen?

Heb of ken je een kind dat (weer) graag bij ons op les wil komen, maar is het cursusgeld een probleem? Wij werken samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het fonds betaalt het lesgeld en de benodigde spullen als je tijdelijk of langdurig weinig inkomen hebt. Als je een uitkering hebt, zzp’er bent met te weinig opdrachten of als je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt: het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan je helpen!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan, stemt u in met ons gebruik van cookies.