Nieuws

Zekere Passie -Expositie Wiel Verdiesen in Museum Maassluis

In Museum Maassluis zijn vanaf 14 januari 2024 tekeningen, schilderijen en beelden te zien van Maassluise Kunstenaar Wiel Verdiesen (Ans). De titel ‘Zekere Passie’ verwijst naar de naam van een werk, waarbij de liefde voor en het bezig zijn met teken- en schilderkunst belangrijk werd. Met deze expositie geeft Museum Maassluis opnieuw een podium aan Maassluise kunst.
Na een periode van 35 jaar in het voortgezet onderwijs als docent beeldende vorming, kwam er meer tijd om in het atelier door te brengen. Tekenen naar model bleek telkens weer een grote uitdaging. In verschillende technieken worden de werken gepresenteerd.

Het zijn ook de modellen die in aanvang hebben geïnspireerd tot bronzen beelden. Van platte tekening naar een werk met diepte vergt een omschakeling. De menselijke figuur is hier uitgangspunt, maar er komt ook fantasie bij. De bronzen vormen een contrast met de schilderijen. Die schilderijen brengen juist weer kleur in het geheel.

De ruimte in het museum is niet groot, maar één wand wordt gevuld met zelfportretten. Het zelfportret vormt een oefenonderdeel voor menig kunstenaar, en in coronatijd onontkoombaar: het motto ‘elke dag één’ is niet gelukt, maar deze visuele explosie schetst een beeld van de maker.

 

Waar en wanneer te zien?

De expositie in het De Vrieskabinet van Museum Maassluis, Zuiddijk 16, is te zien van 13 januari tot 13 mei 2024.

 

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 16.30 uur.

Meer lezen?

De Grieken en Romeinen omringden zich met hun goden. Overal waren ze aanwezig: niet alleen...

Voor de tweede keer is de Kunst en Cultuur Academie deelnemer aan de Kunstroute Maassluis....

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan, stemt u in met ons gebruik van cookies.