Cursus

From Paris with Love: Wassily Kandinsky

 10,00

Beschikbaar

Beschikbaar

Meer informatie

Van het vermaarde Parijse Centre Pompidou zijn meer dan 60 kunstwerken te gast op de huidige grote tentoonstelling in het H’Art Museum (de voormalige Hermitage Amsterdam). Tot medio november staat de wereldberoemde schilder Wassily Kandinsky in de spotlights. De expositie toont een groot en gevarieerd overzicht uit het artistieke leven van de kunstenaar die een van de pioniers was van de abstracte kunst.
Kandinsky was geboren in het Tsaristische Rusland, maar werd Duits staatsburger die succesvol kunstdocent was aan het Bauhaus in Weimar; vluchtend voor het opkomende fascisme kwam hij terecht in Frankrijk waar hij, inmiddels Frans staatsburger geworden, uiteindelijk overleed. Met zoveel grote gebeurtenissen in zijn leven en z'n artistieke intelligentie komt Kandinsky dan ook tot een fiere kunstzinnige ontwikkeling die hij weet te uiten in een veelzijdigheid aan schilderijen die zowel kleurrijk en zintuiglijk zijn als filosofisch.

Locatie en samenwerking van deze lezing;
De Bibliotheek De Plataan
Uiverlaan 18, Maassluis

Misschien vind je dit ook leuk...

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door verder te gaan, stemt u in met ons gebruik van cookies.